Tijdens de afgelopen handelsweken hebben de wereldwijde beurzen veel waarde moeten inleveren. De Duitse beurs wist deze pijnlijke dans ook niet te ontspringen. Vanaf de top gerekend moest de DAX index zelfs 40% aan beurswaarde inleveren. En dat zorgt er voor dat Duitse aandelen op dit moment erg aantrekkelijk geprijsd zijn.

De Duitse beurs heeft de afgelopen tijd pijnlijke berentikken moeten incasseren. De Duitse economie wordt op dit moment hard getroffen door het coronavirus. De Duitsers zijn immers voor een groot deel afhankelijk van de export. En die export ligt nu voor een groot deel stil.

Stevige bodem bij de Duitse beurs kan gezet zijn

Door de terugvallende export zitten veel fabrieken op slot. Denk bijvoorbeeld maar aan de fabrieken van Volkswagen. De Duitse autofabrikanten hebben het op dit moment sowieso erg lastig. In tijden van onzekerheid stellen consumenten vaak grote uitgaven uit. En daardoor wordt de automarkt op dit moment ook zo hard geraakt.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Duitse beurs op dit moment erg aantrekkelijk gewaardeerd is. Op deze grafiek is immers te zien dat de DAX index is gedaald naar het niveau van de onderliggende boekwaarde van de Duitse bedrijven. In het verleden wist dat altijd te leiden tot een stevige bodem.

Is die bodem nu opnieuw gezet?

3 goedkoopste aandelen voor 2020

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 te worden. Download hier jouw gratis gids: De goedkoopste aandelen voor 2020