Is het moment om individuele aandelen te kopen aangebroken? Volgens econoom Mohamed El-Erian wel, want hij beweert dat het ‘sell everything’-moment voorbij is en dat aandelen nu stilletjes aan hun herstel gaan beginnen. Van beursindexen blijven beleggers en investeerders voorlopig beter af, aldus de econoom. Daarvoor is er nog teveel onzekerheid.

Als we econoom Mohamed El-Erian mogen geloven, dan is het moment aangebroken om individuele aandelen te kopen. Hij benadrukt echter wel dat er nog een flinke portie volatiliteit op ons zal afkomen, maar met de juiste individuele kunnen beleggers nu hun slag slaan.

If you feel it’s the all clear, go out and buy the index … I don’t think we’re there yet. We’re not in an all clear.

El-Erian is van mening dat het verkoopmoment gepasseerd is, de grote paniek is achter de rug waardoor veel aandelen momenteel aantrekkelijk gewaardeerd zijn. Hij zei dit nadat de Dow Jones en de S&P 500 hun beste beursweek sinds 1938 hadden afgerond vrijdagmiddag.

Individuele aandelen

Hij raadt beleggers aan om aandelen van bedrijven, die vatbaar zijn voor een faillissement, van de hand te doen en hun kapitaal te steken in bedrijven die waardevast zijn. Bijvoorbeeld grote technologiebedrijven die niet meer weg te denken zijn in deze maatschappij. Meestal zijn dit bedrijven die noteren in de S&P 500, Dow Jones en Nasdaq.

Deze bedrijven zijn volgens El-Erian ‘rock solid’. Ze hebben veel cash en kunnen hier in onzekere tijden beroep op doen. De kans dat ze dus failliet gaan, is bijzonder klein en de kans dat deze bedrijven herstellen in normale omstandigheden, bijzonder groot. Ook deze beursweek is positief gestart, de hoofdindexen noteren gemiddeld 1,40 procent hoger.

Bronnen: CNBC

Foto: QuoteInspector – Flickr – CC BY-ND 2.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>