Beleggers lijken vandaag de dag aangetrokken te worden tot dure aandelen. Opvallend genoeg zijn deze dure aandelen vaak ook niet echt winstgevend. Sinds het jaar 2018 weten deze aandelen echter wel beduidend beter te presteren dan de meeste andere aandelen. Is dat zorgwekkend te noemen?

Als we het over dure aandelen hebben, dan gaat het om aandelen waarbij er sprake is van een hoge koers-winstverhouding. Normaliter zijn dat de groeiaandelen. Denk bijvoorbeeld maar aan een aandeel als Netflix. De streamingdienst maakt op dit moment nog weinig winst, maar toch zijn beleggers bereid om een hoge prijs voor dit aandeel te betalen.

Zitten we in de laatste fase van de opwaartse beweging?

Uit onderzoek van Verdad blijkt dat de ‘dure’ aandelen tijdens de afgelopen jaren beduidend beter wisten te presteren dan de ‘goedkope’ aandelen. Op de bovenstaande grafiek is dat in beeld gebracht. Een investering van $100 in het jaar 2010 in de zogenoemde dure aandelen zou nu $321 waard zijn. Bij een investering in goedkope aandelen was de beleggingswaarde nu slechts $167 geweest.

Volgens de analisten van Verdad zie je grote interesse in dure aandelen vaak in de laatste fase van de opwaartse cyclus. Juist in die tijden weten deze aandelen te excelleren. Maar, op het moment dat het doek valt, moeten deze aandelen vaak de hardste klappen incasseren.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar