Tijdens de afgelopen maanden wisten de aandelenmarkten een krachtige herstelbeweging te realiseren. De Nasdaq 100 index wist zelfs te stijgen naar nieuwe records. De meeste andere beurzen wachten nog op nieuwe records. Gaan die nieuwe recordkoersen binnenkort daadwerkelijk komen?

Steeds meer beleggers durven terug te keren naar de financiƫle markten. En dat heeft voor het grootste deel te maken met de stijgende beurskoersen. Het economische plaatje ziet er immers nog steeds beroerd uit. Beleggers zijn echter bang om de boot te missen.

De stier is nog steeds in gevecht met de beer

Volgens de analisten van Fidelity is er op dit moment nog steeds sprake van een sterk verband tussen de huidige koersbeweging en de koersbeweging die zichtbaar was in zowel het jaar 2009 als in het jaar 1929.

In het jaar 1929 wist de S&P 500 index vanaf het dieptepunt gerekend eerst ook met bijna 50% in waarde te stijgen. Daarna werd de dalende beweging echter voortgezet en die daling wist uiteindelijk tot in het jaar 1932 aan te houden.

Anderzijds is er ook nog steeds sprake van een sterk verband met het jaar 2009. Mocht dat verband ook tijdens de komende maanden standhouden, dan wordt er afscheid genomen van het scenario uit het jaar 1929. In dat geval kunnen de aandelenmarkten nog fors in waarde stijgen.

Zal de geschiedenis zich gaan herhalen?

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar