Tijdens de eerste vijf handelsdagen van het jaar wist de S&P 500 index totaal gezien met 0,69% in waarde te stijgen. Wat dat betreft kunnen we dus stellen dat het beursjaar in het groen begon. En uit onderzoek blijkt dat dit behoorlijk goeds nieuws kan betekenen voor de rest van het beursjaar. Het verleden voorspelt namelijk verder stijgende beurskoersen.

De stieren zijn vooralsnog voorspoedig uit de startblokken gekomen. Tijdens de eerste handelsdagen van het jaar wisten de meeste beurzen in waarde te stijgen. En ook de spanningen tussen Iran en de VS wisten er niet voor te zorgen dat de stier aan het wankelen werd gebracht. Even leek daar sprake van te zijn, maar de stier wist zich uiteindelijk overtuigend te herpakken.

Dit onderzoek voorspelt verder stijgende beurskoersen

Volgens CNBC Stock Trader’s Almanac is de kans groot dat Wall Street dit jaar hoger sluit. Zo blijkt uit het onderzoek van CNBC dat sinds het jaar 1950 de S&P 500 index in 82% van de gevallen het jaar in het groen wist af te sluiten indien er tijdens de eerste vijf handelsdagen sprake was van een beursstijging. De gemiddelde stijging bedraagt daarbij zelfs bijna 14%.

Wat dat betreft zou je dus kunnen stellen dat de stier dit jaar in het voordeel is. Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de huidige beursrally tijdens dit jaar een vervolg zou kunnen gaan krijgen.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>