Er is één bepaalde actie die beleggers en investeerders nu maar beter NIET doen, althans volgens aandelenstrateeg Amanda Agati. En volgens haar hebben beleggers het er moeilijk mee, vooral gezien de hoge noteringen van aandelen. Zij raadt aan om niet te verkopen en nog even te blijven zitten. Agati verwacht namelijk dat aandelen nog opwaarts potentieel hebben.

Beleggers die in het bezit zijn van aandelen kunnen maar beter vasthouden aan hun posities hoewel het nu moeilijk is om niet te verkopen gezien de hoge noteringen. Amanda Agati, aandelenstrateeg bij PNC Financial, verwacht dat aandelen nog een stukje hoger zullen gaan.

The worst thing that clients and investors can do with the market at current levels is pull the plug and go underweight equities. There’s time left on the clock. We still think there’s room for this market to move higher.

Haar analyse kwam er nadat de Dow Jones voor het eerst de 29.000 puntengrens doorbrak vorige week. De beursindex noteert nu 32 procent hoger sinds de historische kerstdip in 2018. Ook de S&P 500 is ‘on fire’ met een stijging van bijna 40 procent sinds kerst 2018.

We actually have a fairly favorable view for 2020. I’d like to see this rally take a little bit of a pause or slow down a little bit just for the fundamentals to catch up. But we actually think 2020 is going to shape up to be a pretty solid year.

Sterk beursjaar

Ook vorig jaar was ze optimistisch en dat heeft haar geen windeieren gelegd, 2019 was namelijk een bijzonder sterk jaar. Ook nu ziet ze ‘bullish’ kenmerken, tijdens de eerste helft van het jaar verwacht ze een verbetering inzake de ‘fundamentals’ en bedrijfsresultaten.

Tijdens de tweede helft kan het riskant worden gezien de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Agati verwacht dat de volatiliteit dan zal toenemen en dat de rit op de beurzen hobbelig kan worden. Toch denkt ze dat de markten voldoende veerkracht zullen hebben wegens de verbeterde economische omstandigheden en de betere bedrijfsresultaten.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>