Het tweede gedeelte van het jaar 2021 is aangebroken. De eerste 6 maanden zijn op de beursvloer razendsnel verlopen. De aandelenmarkten werden maar een paar keer geconfronteerd met enkele berentikken. Gedurende de hele periode waren de stieren oppermachtig. En de kans is groot dat daar dit jaar geen verandering in gaat komen.

Een groot gedeelte van de beleggers zal terugkijken op een goed eerste deel van het jaar. Zo wisten de beurzen tijdens de afgelopen maanden meermaals te stijgen naar nieuwe recordkoersen. De stijgende trend die vorig jaar maart werd ingezet is nog steeds springlevend. En het is goed mogelijk dat de winsten tijdens de komende maanden nog verder zullen gaan oplopen.

Dit onderzoek voorspelt stijgende beurskoersen

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, heeft onderzocht wat het effect is van een goed eerste deel van het jaar. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, zijn alle keren in beeld gebracht dat de S&P 500 index tijdens de eerste 6 maanden van het jaar met minstens 12,5% in waarde wist te stijgen. In 75% van de gevallen wist de toonaangevende Amerikaanse beurs ook tijdens het tweede deel van het jaar in waarde te stijgen. De gemiddelde stijging tijdens die periode bedraagt 7,1% en de mediaan 9,7%. Met name de mediaan is indrukwekkend, want deze ligt bijna twee keer zo hoog als de mediaan over het gemiddelde gehele beursjaar.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst en daarom zullen beleggers alert moeten blijven. Dit onderzoek maakt echter wel duidelijk dat de stieren nog steeds in het voordeel zijn. En we weten hoe dat de afgelopen maanden heeft uitgepakt.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis