De rust op de cryptomarkt lijkt wedergekeerd te zijn. Tijdens de afgelopen weken werd de grens van $ 30.000 meermaals onder vuur genomen, maar de cryptostieren wisten telkens stand te houden. Een belangrijke grafiek laat zien dat de grootste digitale munt ter wereld binnenkort de stijgende trend kan gaan hervatten.

De Bitcoin heeft enkele volatiele weken achter de rug liggen. Dat is overigens voor de cryptobeleggers die al wat langer meelopen niets nieuws, want tijdens de afgelopen jaren waren er ook meermaals grote koersschommelingen zichtbaar bij de Bitcoin. In april wist de grootste digitale munt ter wereld rond de grens van $ 65.000 een stevige top neer te zetten en vooralsnog is het de cryptostieren niet gelukt om de koersdaling goed te maken.

De Bitcoin beschikt nog over voldoende groeipotentieel

Toch is het goed denkbaar dat tijdens de komende maanden deze koersdaling wel goedgemaakt gaat worden. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, te zien dat de Bitcoin onlangs een stevige bodem wist neer te zetten rond de grens van $ 30.000. Ook aan het begin van dit jaar wist deze grens steun te bieden.

Op de grafiek is tevens te zien dat de RSI-indicator al enkele weken de dalende trend niet meer ondersteunde. Terwijl de cryptomunt nog geconfronteerd werd met een verdere koersdaling, wist de spanningsmeter al in waarde te stijgen. En deze positieve divergentie wist in het verleden meermaals te leiden tot een stevige bodem.

Kan de Bitcoin binnenkort de jacht gaan openen op de oude recordkoers?

3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen

Ontdek de 3 Crypto Kooptips van Slim Beleggen die de grootste rendementen kunnen opleveren in 2021. Vraag hier uw GRATIS GIDS aan …