Historisch gezien zijn de beste handelsweken aangebroken. Deze periode staat op de beursvloer ook wel bekend als de ‘eindejaarsrally’. De stieren zijn vooralsnog goed op weg om er een historische eindejaarsrally van te maken.

Een groot deel van de beleggers lijkt de coronacrisis alweer vergeten te zijn. Toch geeft de economische situatie in de wereld niet direct reden tot feestvreugde. In de EU is er sprake van de ‘tweede coronagolf’ en als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen zal het Europese economische herstel afvlakken. Mogelijk moeten we zelfs vrezen voor een ‘dubbele dip’.

Het verleden voorspelt verder stijgende beurskoersen

Op de beursvloer is er op dit moment weinig terug te zien van de oplopende nieuwe coronabesmettingen. Al wekenlang zitten de beurskoersen in de lift en de kans is groot dat die trend de komende weken ook voortgezet gaat worden. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, te zien dat de beste beursperiode van het jaar is aangebroken. Normaliter weten de beurzen tijdens de laatste handelsweken van het jaar de beste zaken te doen.

Ondanks het feit dat de beurzen in de beste periode van het jaar zijn beland, is het juist in deze tijd van groot belang om de juiste beleggingskeuzes te maken. Het jaar 2020 is immers tot nu toe een verraderlijk beursjaar geweest.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar