Deze crisis is totaal anders dan alle voorgaande crisissen die er zijn geweest. Tijdens deze coronacrisis zijn de verschillen tussen de diverse sectoren immers immens groot. Sommige sectoren worden keihard geraakt, terwijl andere sectoren juist weten te profiteren van deze crisis. Wij zetten de grootste verliezers van deze crisis in deze blog op een rij.

Aan het begin van dit jaar werd de wereld geconfronteerd met de ‘invisible enemy’. Het coronavirus wist zich in rap tempo te verspreiden over alle uithoeken van de wereld. Lockdowns waren nodig om het dodelijke virus terug te dringen. Maar, helaas is het virus op dit moment nog steeds onder ons. En dat is een doorn in het oog voor heel wat sectoren.

Deze sectoren zijn goed voor 65% van alle faillissementen

Op de bovenstaande cirkeldiagram zijn de grote verliezers van de coronacrisis in beeld gebracht. Van alle Amerikaanse faillissementen die tot nu toe dit jaar zijn vastgesteld, is bijna 50% afkomstig uit de reis-, retail- en horecabranche. Als je de energiesector aan dit rijtje toevoegt, dan zijn deze sectoren samen zelfs goed voor 65% van alle faillissementen.

Inmiddels is de race naar een coronavaccin ingezet. Voor een deel van de bedrijven dat binnen de bovengenoemde sectoren actief is, zal dit uiteindelijk te laat zijn. Voor deze sectoren is de nood op het afbouwen van de coronamaatregelen levensgroot.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>