Traditioneel gezien weten de aandelenmarkten vaak extreem goede zaken te doen tijdens de laatste handelsweken van het jaar. Binnen de beleggingswereld wordt er daarom ook wel gesproken van een ‘eindejaarsrally’. Tijdens de afgelopen handelsdagen was daar echter weinig van te merken, maar deze beurszwakte is goed verklaarbaar.

Historisch gezien is de maand november de beste beursmaand van het jaar (sinds 1950 gemeten). Tijdens de maand november weet de S&P 500 index gemiddeld genomen met 1,75% in waarde te stijgen. Deze winst wordt normaliter behaald tijdens de eerste en laatste week van november.

Beleggers kunnen profiteren van de huidige beurszwakte

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is duidelijk in beeld gebracht dat de beurzen op dit moment in de lastigste periode van de maand november bewegen. Gemiddeld genomen is er bij de Amerikaanse beurs sprake van een licht dalende trend tussen 5 en 20 november. Deze grafiek maakt dus duidelijk dat de stieren met name oppermachtig zijn tijdens het begin en einde van november.

Gezien deze grafiek is het goed mogelijk dat de beurzen ook tijdens de komende handelsweek geconfronteerd worden met koerszwakte. Voor beleggers kan dit juist kansen bieden, want mogelijk wordt daarna het startsein van de eindejaarsrally gegeven. Want tijdens zo’n krachtig beursjaar kan een eindejaarssprint eigenlijk niet ontbreken.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.