De energiesector heeft het tijdens de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Aan het begin van 2020 wisten diverse energieaandelen tijdens de coronacrash zelfs nog te dalen naar de laagste beurskoers ooit. Toch ziet de situatie er inmiddels compleet anders uit. Over de afgelopen 12 maanden gemeten was de energiesector zelfs de best presterende sector op Wall Street.

Warren Buffett leert ons dat beleggers angstig moeten zijn op het moment dat anderen hebzuchtig zijn en dat beleggers hebzuchtig moeten zijn op het moment dat anderen angstig zijn. Wie deze wijze raad had opgevolgd had in het jaar 2020 energieaandelen aan de portefeuille toegevoegd. Als reactie op de coronacrisis werd deze sector keihard afgestraft op de beursvloer en juist toen was het ideale moment om ‘koopjes’ te doen.

Beleggers staan weer open voor een investering in energieaandelen

Inmiddels ziet de situatie bij de energiesector er compleet anders uit. Door het snelle economische herstel nam de vraag naar fossiele brandstoffen toe en dat wist te leiden tot een sterk stijgende olieprijs. Ook de oplopende inflatie wist te leiden tot een verdere prijsverhoging op de energiemarkt. En tot slot zorgen ook de politieke spanningen in de wereld voor een hogere olieprijs. Wat dat betreft zou je kunnen stellen dat er op dit moment sprake is van een ideale situatie voor de energiesector.

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Bespoke, is te zien dat de energiesector over de afgelopen 12 maanden gemeten zelfs de best presterende sector op Wall Street is geweest. Deze sector wist in een tijdbestek van een jaar met 58% in waarde te stijgen. Overigens is op deze tabel ook te zien dat de energiesector nog een lange weg te gaan heeft, want over de afgelopen 10 jaar gemeten heeft deze sector het beduidend minder goed gedaan dan de andere sectoren. Het kiezen van het juiste in- en uitstapmoment lijkt dus in het bijzonder bij deze sector van belang te zijn.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar