De aandelen Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google weten al jaren hoge ogen te gooien op Wall Street. Deze aandelen weten al jaren goede zaken te doen en zijn een belangrijke ‘motor’ in de huidige beursrally. En juist daarom lichten wij deze aandelen even uit.

Wie een jaar geleden had belegd in een mandje met aandelen van Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google zou de S&P 500 index ruim hebben verslagen. Ten opzichte van een jaar geleden is dit mandje met tech- en internetaandelen immers meer dan 50% gestegen. De S&P 500 index moet het doen met een winst van ongeveer 15%.

De ‘FAANG’ aandelen staan in de schijnwerpers van de beleggers

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is de geweldige prestatie van de FAANG-aandelen in beeld gebracht. Met name dit jaar weten de aandelen van Facebook, Amazon, Apple, Netflix en Google het beduidend beter te doen dan de meeste andere Amerikaanse aandelen.

De vraag is natuurlijk of deze ‘outperformance’ ook in de toekomst standhoudt. Deze aandelen hebben in ieder geval het geluk dat ze in de schijnwerpers staan van de meeste beleggers. Wat dat betreft is het sentiment dus uiterst goed voor deze aandelen. Maar, op de beurs kan het sentiment bijzonder snel draaien.