Elke belegger zal ongetwijfeld weleens gehoord hebben van de term ‘FANG-aandelen’. Deze term staat voor de aandelen Facebook, Amazon, Netflix en Google. Alle vier deze aandelen zijn de absolute uitblinkers van de afgelopen beursjaren. En ook dit jaar zijn ze goed op weg om er weer een mooi jaar van te maken. De vraag is alleen of deze aandelen wel zo gunstig geprijsd zijn.

De stierenmarkt is al ruim 9 jaar van kracht. De bijna onoverwinnelijke stier weet telkens weer de beren te verslaan. Mede daardoor heerst er nog steeds een sterk optimisme op de beursvloer. Toch is dit optimisme de laatste maanden wel wat aangetast door het gevoerde handelsbeleid van Donald Trump. De FANG-aandelen lijken hier voorlopig, met uitzondering van Facebook, nog weinig hinder van te ondervinden.

FANG-aandelen noteren 9 keer hoger dan de omzet

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de enorme stijging bij de aandelen Facebook, Amazon, Netflix en Google ook een keerzijde heeft. Nog nooit eerder waren de FANG-aandelen immers zo duur geprijsd. Op dit moment noteert het gemiddelde FANG-aandeel 9 keer hoger dan de gemiddelde omzet rechtvaardigt.

Volgens kenners is een dergelijke overwaardering uitzonderlijk te noemen. Chris Senyek, hoofd-strateeg bij Wolfe Research, laat tegenover Bloomberg weten dat hij zich grote zorgen maakt over de FANG-aandelen. Hij adviseert beleggers daarom ook om deze aandelen te dumpen.