Verschillende beurzen in Azië noteren in het groen nadat de Chinese centrale bank had aangekondigd om ondersteunende maatregelen te nemen voor de yuan. Analisten zien het als een methode om de daling van de Chinese eenheidsmunt in te perken, ter compensatie van de perikelen met de VS.

Een groene beursdag op de Aziatische markten dankzij een aankondiging van de People’s Bank of China. De woordvoerder van de Chinese centrale bank liet weten dat er maatregelen in het leven zullen worden geroepen om de daling van de Chinese eenheidsmunt onder controle te krijgen.

De Hang Seng index steeg met 2,18 procent en de Shanghai Composite steeg met 1,89 procent. Ook elders in Azië kleurden verschillende indexen groen als reactie op het positieve nieuws van de PBOC en de stijging/stabilisatie van de yuan. De yuan verloor veel van zijn waarde de afgelopen weken door de handelsoorlog met de Verenigde Staten van Amerika.

China has been deliberately loosening its exchange rate over the last few months to deflect some of the trade issues.

People’s Bank of China

Het feit dat de Chinese centrale bank gaat ingrijpen om de yuan te ondersteunen, is voldoende voor beleggers en investeerders om terug te keren naar de regio. De PBOC weet op deze manier om het vertrouwen opnieuw te winnen. Er waren eerder ook al berichten dat de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten op één of andere manier opgelost zal geraken tegen het einde van dit jaar.

De onderhandelingen en gesprekken tussen beide naties gaan onverminderd verder. Het is nog maar de vraag wanneer er een akkoord gevonden zal worden en wanneer Trump en Jinping beslissen om een einde de maken aan de handelsoorlog vermits niemand hier bij gebaat is.

Bronnen: CNBC

Foto: Junjiewu99 – Wikimedia – CC BY 4.0