Angela Merkel liet aan het begin van deze week weten dat ze afscheid gaat nemen van de Duitse politiek. Ze verklaarde niet verkiesbaar te zijn als voorzitter van de CDU. Hierdoor zal haar imposante politieke loopbaan eindigen op de dag van de volgende Bondsdagverkiezingen in 2021. Merkel heeft hoe dan ook een bijzondere prestatie afgeleverd.

Angela Merkel kwam in het jaar 2005 aan de macht in Duitsland. Zij heeft Duitsland naar een hoger niveau weten te tillen als motor van de Europese economie. Tevens bracht Merkel stabiliteit en eensgezindheid binnen de Europese Unie. Haar afscheid zal dus ook diepe wonden nalaten in Brussel.

Merkel bracht de Duitse economie naar een hoger niveau

Bloomberg heeft een bijzondere mijlpaal van Merkel in beeld gebracht. Op de bovenstaande grafiek is deze mijlpaal in beeld gebracht. In tegenstelling tot Merkels voorgangers is de Duitse bondskanselier er in geslaagd om de Duitse werkloosheid drastisch terug te brengen. Toen Merkel aantrad als bondskanselier, noteerde het Duitse werkloosheidspercentage nog boven de 11%. Op dit moment beweegt dat werkloosheidspercentage rond de 5%.

Ondanks het feit dat de afgelopen maanden de kritiek op Merkel sterk is toegenomen, heeft zij de Duitse economie naar een hoger niveau weten te tillen. En dat zullen de Duitsers zich mogelijk pas later realiseren.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>