De meeste beleggers zullen ongetwijfeld Warren Buffett kennen. Op de beursvloer wordt hij ook wel de ‘beste belegger aller tijden’ genoemd. Buffett heeft decennia geleden een exclusieve indicator ontwikkelt. Volgens de oefenmeester laat deze indicator zien wanneer aandelen koopwaardig zijn. Op dit moment zal Buffett niet gecharmeerd van de meeste aandelen zijn. Zijn indicator wijst immers richting een zware overwaardering op de aandelenmarkten.

Vanaf de bodem van maart gerekend zijn de meeste aandelen fors in waarde gestegen. De overtuigende beursrally weet er voor te zorgen dat steeds meer beleggers terug naar de beursvloer worden getrokken. Volgens de indicator van Buffett is het echter nog maar de vraag of de beurzen ook de komende maanden verder in waarde zullen gaan stijgen.

Amerikaanse aandelen waren nog nooit eerder zo overgewaardeerd

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Current Market Valuation, is het beursplaatje van de S&P 500 index in beeld gebracht. Tevens is op deze grafiek de Buffett Indicator in beeld gebracht. Conform de ontwikkelde indicator van Warren Buffett zijn Amerikaanse aandelen op dit moment zwaar overgewaardeerd. Sinds het jaar 1950 waren aandelen nog nooit zo duur gewaardeerd. Het vorige record dateert uit het jaar 2000. Dat jaar stond in het teken van de uiteen spatting van de internetzeepbel.

Is dit hét moment om de veiligheidsriemen tevoorschijn te halen?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)