Dit jaar blijkt opnieuw hoe belangrijk de rol van de centrale banken is. Mede door het ruimhartige monetaire beleid van de centrale banken wisten de aandelenmarkten fors in waarde te stijgen. We brengen de situatie bij de Amerikaanse centrale bank voor u in beeld.

Al jarenlang zijn de centrale banken een van de belangrijkste kopers van bedrijfs- en staatsobligaties. Tijdens de afgelopen maanden is de balanspositie van de meeste centrale banken in waarde geëxplodeerd. De onverwachte coronacrisis zorgt er immers voor dat de centrale banken alle zeilen bij moeten zetten om een diepe crisis te voorkomen. Voorlopig maken met name de overheden daar dankbaar gebruik van. Door het beleid van de centrale banken kunnen zij immers tegen een zeer lage rente geld ophalen op de financiële markten.

De Fed blijft ook de komende maanden Amerikaans staatspapier opkopen

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Amerikaanse centrale bank op dit moment de op één na grootste bezitter is van Amerikaans staatspapier. Op dit moment bezit de Fed voor een totaal bedrag van 4,4 biljoen dollar aan Amerikaanse staatsobligaties. Zonder twijfel zal dit bedrag de komende maanden nog veel verder gaan oplopen. De Amerikaanse overheid gaat immers dit jaar geconfronteerd worden met een historisch begrotingstekort.

Steeds meer beleggers beginnen zich af te vragen hoelang dit nog goed kan gaan. Simpel gezegd weet eigenlijk niemand daar het antwoord op. Zolang het vertrouwen in het geldsysteem intact blijft, lijken de centrale banken het geluk aan hun zijde te hebben.

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)