Tijdens de afgelopen periode wist de financiële sector in positieve zin op te vallen. De bankaandelen wisten voor het eerst in lange tijd een mooie winstreeks neer te zetten. Mogelijk kan dit de opmars zijn naar de wederopstanding van de financiële sector. Alle ingrediënten lijken in ieder geval aanwezig te zijn.

Dat de bankaandelen voor het eerst in lange tijd weer eens goede zaken wisten te doen, was overigens hard nodig. De financiële sector werd immers keihard geraakt door de coronacrash. Beleggers deden massaal afstand van deze categorie aandelen.

Moeten beleggers switchen naar de financiële sector?

Al jaren hangt er een pessimistische sfeer rondom de financiële sector. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Global Research, is te zien dat de Financials Index al jaren een stuk minder goed weet te presteren dan de S&P 500 index. Tijdens de coronacrisis kwam die trend zelfs in een hogere versnelling terecht.

Maar, op de grafiek is ook te zien dat de Financials / S&P 500 Ratio tijdens de afgelopen maanden overtuigend wist op te veren vanaf de belangrijke steunlijn. Deze steunlijn dateert uit maart 2009, toen de beurzen een stevige bodem wisten neer te zetten. Met name tijdens de eerste maanden na die bodem wisten de bankaandelen in positieve zin op te vallen. En dat scenario lijkt zich nu opnieuw te voltrekken.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis