De Chinese overheid is al jaren bezig met het stimuleren van de economie. Om haar concurrentiepositie te verbeteren wist de Chinese overheid al meermaals de munt te laten devalueren. Ook maken steeds meer Chinese bedrijven zich schuldig aan het stelen van intellectuele eigendommen. Het grootste gevaar moet echter gezocht worden in de hoek van de Chinese banken.

China wordt op dit moment geteisterd door het coronavirus. Volgens kenners ligt het daadwerkelijke aantal besmettingen in China veel hoger dan de Chinese cijfers laten zien. Een ding is wel heel zeker: de Chinese economie gaat grote hinder ondervinden van dit virus. Op dit moment zijn namelijk nog tal van Chinese fabrieken gesloten. En de financiële schade wordt daardoor met de dag groter.

Het coronavirus is slechts het topje van de ijsberg

Volgens de economen van Crescat Capital LLC is de stimulansdrang van de Chinese overheid goed terug te zien bij de Chinese banken. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de bezettingen van de Chinese banken tijdens de afgelopen 15 jaar, in vergelijking met het bruto binnenlands product, exponentieel in waarde zijn gestegen. En dat is voor het grootste deel te danken aan het monetaire beleid van de Bank of China.

Volgens de economen van Crescat Capital LLC is er in China een grote kredietzeepbel ontstaan. En volgens hen is het coronavirus slechts het topje van de ijsberg. China wordt namelijk op dit moment geconfronteerd met de grootste kredietonevenwichtigheid in de geschiedenis. En dat doet hen denken aan het Lehman Brothers-moment.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>