De internetzeepbel kenmerkte zich door zeer hoge waarderingen bij de meeste aandelen. Met name de technologie- en internetaandelen waren bijzonder ‘duur’ geprijsd. Toch lijkt de huidige zeepbel nog erger te zijn. En dat kan uiteindelijk grote gevolgen voor de beurskoersen gaan hebben.

De huidige Bull Market is al sinds het jaar 2009 van kracht. Tijdens de afgelopen 10 jaar wisten de beurzen fors in waarde te stijgen. De Amerikaanse beurzen wisten daarbij in positieve zin op te vallen. Zo weet Wall Street al jaren de beste beursprestatie af te leveren.

Deze zeepbel is nog veel groter dan de internetzeepbel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de beursstijging van de afgelopen jaren mogelijk iets te ver is doorgeslagen. Op deze grafiek is de koers van de S&P 500 index afgezet tegenover de omzetwaarde van de S&P 500 bedrijven. En op dit moment noteert het gemiddelde aandeel binnen de S&P 500 index bijna 2,5 keer hoger dan de gemiddelde omzet rechtvaardigt.

Op de grafiek is ook te zien dat we een dergelijke overwaardering nog nooit eerder in de geschiedenis van Wall Street hebben gezien. Uit deze grafiek kan derhalve ook geconcludeerd worden dat de internetzeepbel in het niet valt bij het zien van de huidige zeepbel. Hopelijk loopt het deze keer echter wat beter af.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)