De goud- en zilverprijs moesten gisteren verrassend genoeg een pas op de plaats maken. Ondanks het feit dat de wereldwijde beurzen geconfronteerd werden met een nieuwe beursdaling, leverden ook de edelmetalen waarde in. De zilverprijs stond op een gegeven moment zelfs 4% lager. Een belangrijke grafiek laat zien dat de goudmarkt beschikt over een potentieel van minstens 30%.

Relatief gezien presteert de goudprijs al jaren een stuk beter dan de zilverprijs. Op een of andere manier investeren beleggers liever in goud dan in zilver. Door de uitbraak van het coronavirus wist de goudprijs goede zaken te doen. Zo noteerde de goudprijs aan het begin van deze week nog rond de grens van $ 1.700. En een dergelijk niveau was voor het laatst in het jaar 2013 zichtbaar.

Beleggers moeten de goudmarkt niet uit het oog verliezen

De meeste goudmijnaandelen blijven echter nog achter op de prijsstijging bij de goudprijs zelf. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, te zien dat de Gold Miners ETF (GDX) nog steeds te maken heeft met een forse weerstand. Deze weerstandslijn is al sinds het jaar 2013 intact en wist er tijdens de afgelopen jaren meermaals voor te zorgen dat de prijsstijging binnen de goudmarkt ten einde kwam.

De kans is aannemelijk dat de weerstand deze keer wel uit de lucht genomen wordt. De wetten van de technische analyse leren ons immers dat hoe vaker een weerstand getest wordt, hoe groter de kans is dat die uiteindelijk doorbroken wordt. Mocht de weerstand sneuvelen, dan ligt de weg ineens open voor een veel hogere koers. In dat geval beschikt de goudmarkt over een groeipotentieel van minstens 30%.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!