Beleggers zijn vandaag de dag in de ban van het coronavirus. Terwijl er twee weken geleden nog weinig beleggers te vinden waren die zich zorgen maakten over dit dodelijke virus, lijkt op dit moment iedere belegger het beursspeelveld te willen verlaten. De paniek rondom het coronavirus zou een unieke koopkans kunnen bieden.

Tijdens de handelsdagen van maandag en dinsdag hield CNBC nabeurs een speciale ‘Markets in Turmoil’ uitzending. Dat doet de nieuwszender alleen als de beurzen geconfronteerd worden met stevige verliezen. De laatste keer dat er sprake was van een dergelijke uitzending was op 14 augustus 2019. Destijds werden de beurzen immers ook geconfronteerd met een forse beurscorrectie.

Is er een herstelbeweging onderweg?

Uit onderzoek van Charlie Bilello blijkt dat deze speciale ‘Markets in Turmoil’ uitzending juist goed nieuws kan betekenen voor de aandelenmarkten. Zo blijkt uit zijn onderzoek dat de S&P 500 index in het verleden een jaar na een dergelijke uitzending altijd hoger noteerde. De gemiddelde stijging bedraagt in dat geval zelfs meer dan 20%.

Wat dat betreft zou je dus kunnen stellen dat er een herstelbeweging onderweg is. Toch moet daar wel een kanttekening bij geplaatst worden. Sinds het jaar 2010 is CNBC namelijk gestart met het uitzenden van een ‘Markets in Turmoil’ uitzending. En sinds dat moment is de Bull Market al intact. Mogelijk is het dus deze keer anders.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis