Beleggers zijn altijd op zoek naar nieuwe kansen binnen de financiële markten. Tijdens de afgelopen jaren ging met name de aandacht uit naar internetaandelen. Ook de opkomst van de cryptomarkt heeft wat los weten te maken bij beleggers. Steeds minder beleggers kijken nog naar de traditionele beleggingsmarkten.

De geliefde internetaandelen werden tijdens de laatste maanden van 2018 geconfronteerd met een zware beursdaling. Sommige internetaandelen moesten bijna de helft aan beurswaarde inleveren. En ook aandelen als Amazon en Netflix wisten het hoofd niet boven water te houden. De aandelen uit de goudsector wisten dat juist wel te doen. Maar, helaas hebben maar weinig beleggers daar oog voor.

Goudsector beschikt over het nodige koerspotentieel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van U.S. Global Investors, is te zien dat de goudprijs tijdens de afgelopen vier maanden elke maand in waarde wist te stijgen. Daarbij wisten de goudmijnaandelen het nog beter te doen met indrukwekkende stijgingen.

Aangezien we ons volgens analisten bevinden in de late fase van de economische cyclus, zouden beleggers juist nu op zoek moeten gaan naar veilige havens. Goud bewijst al decennialang dat het uitstekend kan fungeren als veilige haven. En de meeste goudmijnaandelen lijken nog over het nodige potentieel te beschikken.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!