Tijdens de afgelopen maanden is de goudprijs met name negatief in het nieuws verschenen. Zo wist het gele edelmetaal tijdens de zomer van 2020 een stevige top neer te zetten en vanaf dat punt gemeten heeft de goudprijs het nodige terrein moeten inleveren. Ook tijdens de afgelopen maand leek het edelmetaal op weg te zijn naar een tegenvallende handelsmaand. Tijdens het laatste deel van de maand werd er echter een belangrijke trenddraai gerealiseerd. En die trenddraai kan bijzonder goed nieuws voor de goudmarkt betekenen.

Maar weinig beleggers beseffen dat de goudprijs ondanks de tegenvallende beursstart tijdens de maand augustus alsnog in het groen wist te sluiten. Volgens de wetten van de technische analyse is er zelfs sprake van een historische trenddraai. En deze trenddraai doet vermoeden dat de goudprijs tijdens de komende maanden op weg gaat richting de oude recordhoogte die vorig jaar zomer op de koersborden getoverd werd.

Goudprijs kan tijdens de komende maanden een nieuwe recordhoogte bereiken

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de herstelbeweging bij de goudprijs niet zomaar plaatsvond. Door de indrukwekkende trenddraai wist de goudprijs immers opnieuw boven de 3-jarige steunlijn te sluiten. En op de grafiek is duidelijk te zien dat de goudprijs tijdens de voorgaande confrontaties met de steunlijn ook telkens in waarde wist te stijgen. Sterker nog; tijdens de voorgaande keren werd er telkens een nieuwe prijsrally gelanceerd.

Zolang de steunlijn intact blijft moeten beleggers rekening houden met een stijgende beweging. En daarom moeten beleggers er ook niet gek van opkijken op het moment dat de goudprijs tijdens de komende maanden een nieuwe recordhoogte weet te bereiken.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>