Het gehele jaar is er al sprake van een overtuigende beursrally. Al 10 maanden lang is er geen sprake meer geweest van een beurscorrectie van minstens 5%. Toch kan daar tijdens deze nieuwe handelsmaand verandering in gaan komen. Traditioneel gezien hebben de beurzen het immers vaak lastig tijdens de maand september.

Steeds meer mensen weten hun weg naar de aandelenmarkten te vinden. De succesverhalen hebben een magnetische werking op het grote publiek. Tevens zorgt de historisch lage rente er nog steeds voor dat mensen wel opzoek moeten naar alternatieve beleggingen. De spaarrekening is immers al een tijdje uit de gratie geraakt bij een aanzienlijk deel van de bevolking.

De beurzen kunnen last krijgen van een tijdelijke dip

De vraag is alleen of dit wel het geschikte moment is om te gaan starten met beleggen. Zo is er op de beursvloer sprake van historisch hoge waarderingen en de situatie begint er met de dag ongezonder uit te zien. Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat de maand september in het verleden zelden een goed moment was om te starten met beleggen. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek te zien dat er gemiddeld genomen bij de S&P 500 index tijdens deze maand sprake is van een beurscorrectie. En geen enkele andere beursmaand ziet er wat dat betreft zo beroerd uit.

Mogelijk weten de beren dus binnenkort terug te keren naar het beursspeelveld. Voor de beurzen hoeft dit overigens geen slecht nieuws te betekenen, want het kan ook een opmaat zijn naar de eindejaarsrally. Zo is op de staafgrafiek ook te zien dat Wall Street normaliter groen kleurt tijdens de laatste 3 maanden van het jaar.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis