De beleggers die al wat langer meelopen zullen het jaar 2018 nog goed kunnen herinneren. Als reactie op de handelsoorlog tussen de VS en China namen beleggers toen massaal afscheid van hun aandelen. Het gevolg was dat de beurzen geconfronteerd werden met een beursdaling van ongeveer 20%. En mogelijk staat ons nu hetzelfde lot te wachten.
De eerste handelsweken van het jaar zijn bijzonder volatiel verlopen. De zorgen over de oplopende inflatie en het inperken van de monetaire steun worden op de financiële markten gezien als een grote bedreiging voor de stabiliteit. En ook Jerome Powell kon deze week beleggers niet geruststellen.
Stilte voor de storm?
Inmiddels zijn er sterke gelijkenissen te trekken tussen de beursbeweging van de afgelopen maanden en de beursbeweging die zichtbaar was aan het einde van 2018. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MrBlonde, zijn deze gelijkenissen in beeld gebracht. Destijds maakten beleggers zich ook grote zorgen over het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank. Het verschil toen was alleen dat de Fed al een aantal keer de rentestand verhoogd had.
Mocht het verband met het jaar 2018 intact blijven, dan zouden beleggers in ieder geval de komende weken rustig aan kunnen doen. De kans is immers groot dat de beurzen zich in dat geval de komende tijd zullen gaan herstellen. Maar, daarna zou er opnieuw een dalende beursbeweging moeten komen. Tenminste, als het verband met het jaar 2018 stand weet te houden.
3 Aandelen voor de Energie Crisis
Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.
Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.
Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis