Techgigant Apple publiceerde donderdag nabeurs de resultaten voor 2021. Over de volledige lijn deed Apple het bijzonder goed en overtrof met gemak de verwachtingen van analisten. De omzet steeg van 118,66 miljard dollar naar 123,9 miljard dollar, een stijging van 11 procent ten opzichte van 2020. Het aandeel schoot nabeurs maar liefst 5 procent hoger.

Er waren veel ogen gericht op de bedrijfsresultaten van Apple. Marktkenners en analisten beschouwen deze resultaten een beetje als graadmeter voor de prestaties van techbedrijven. Apple stelde niet teleur, het overtrof zelfs de verwachtingen van analisten. Met een stijging van 11 procent ten opzichte van 2020 wist de techgigant een bijzonder sterk 2021 neer te zetten.

  • WPA: 2,10 dollar versus een voorspelling van 1,89 dollar
  • Omzet: 123,9 miljard dollar versus een voorspelling van 118,66 miljard dollar
  • Brutomarge: 43,8 procent versus een voorspelling van 41,7 procent

Ook qua verkopen deed Apple het beter dan analisten hadden voorspeld. Zowel voor hun diensten, iPhones, Macs en andere producten zaten de verkopen aardig wat hoger, gemiddeld zo een 17 procent. Enkel de verkopen van iPads viel wat tegen met een daling van 14 procent ten opzichte van 2020. CEO Tim Cook verwacht het momentum te kunnen vasthouden.

What we expect for the March quarter is solid year-over-year revenue growth. And we expect supply constraints in the March quarter to be less than they were in the December quarter.

Chiptekort

Hij zei ook dat de problemen omtrent het ciptekort aan het verbeteren zijn. Zo verliep het tijdens het vierde kwartaal een pak moeizamer dan tijdens het derde kwartaal maar CEO Cook ziet verbeteringen voor dit kwartaal. Voornamelijk problemen omtrent de ‘high-end’ chips lijken stilaan te verminderen. Het chiptekort inzake ‘legacy nodes’, de minder geavanceerde chips noodzakelijk voor displays, etc., lijkt echter nog voor problemen te zorgen.

Beleggers en investeerders lijken op het eerste gezicht tevreden te zijn met de resultaten. Het aandeel van Apple ging nabeurs 5 procent hoger. Het is nog maar de vraag of het aandeel kan opboksen tegen het negatieve beurssentiment dat tegenwoordig heerst op de markten.

Bronnen: Kif Leswing – CNBC

Foto: PxHere

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.