Tijdens de maanden januari, februari en maart werden de wereldwijde beurzen geconfronteerd met een stevige beursdaling. Er was op een gegeven moment zelfs sprake van een ware beurscrash. Nog nooit eerder kwam er in zo weinig dagen een einde aan de Bull Market (vanaf de top gerekend). Vandaag de dag lijkt de situatie er compleet anders uit te zien. Sommige analisten voorspellen zelfs weer nieuwe recordkoersen.

Tijdens de afgelopen vier weken is het sentiment op de beursvloer voorzichtig gedraaid. Ruim een maand geleden voorspelde de meeste analisten nog dalende beurskoersen, maar vandaag de dag is dat compleet anders. Steeds meer analisten zijn het er over eens dat we de bodem reeds gezien hebben en dat de beurzen zich mogen gaan opmaken voor nieuwe recordhoogten.

De interessante overeenkomsten tussen 1987 en 2020 in beeld gebracht

Technisch analist Chris Kimble heeft onlangs een interessante vergelijking getrokken tussen de huidige beursbeweging en de beursbeweging van het jaar 1987. Op de bovenstaande grafiek zijn de verrassende overeenkomsten tussen beide periodes in beeld gebracht. In het jaar 1987 kwam er ook een abrupt einde aan de Bull Market en werd Wall Street in 90 dagen geconfronteerd met een daling van 35%. Dit jaar was er ook in een tijdsbestek van 90 dagen sprake van een beursdaling van 35%. Daarnaast wist Wall Street te bodemen bij de belangrijke steungrens van eind 2018. Een soortgelijk beeld was zichtbaar in het jaar 1987.

Mocht het verband met het jaar 1987 ook de komende periode standhouden, dan betekent dat goed nieuws voor de aandelenmarkten. In dat geval mogen beleggers namelijk blijven hopen op verder stijgende beurskoersen.

3 goedkoopste aandelen voor 2020

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toppers van 2020 te worden. Download hier jouw gratis gids: De goedkoopste aandelen voor 2020