De goudprijs is in een vrije val beland, dat zal haast geen één belegger zijn ontgaan. Er heerst op dit moment groot pessimisme rondom het gele edelmetaal en volgens de meeste analisten is de kans klein dat het sentiment binnenkort gaat veranderen. Ondanks de scherpe daling lijkt de goudprijs voorlopig hetzelfde pad te bewandelen als vorig jaar het geval was.

Dat steeds meer beleggers de goudmarkt de rug toekeren is niet vreemd. Het gele edelmetaal zit namelijk al sinds april gevangen in een dalend trendkanaal en de afgelopen handelsdagen is de schade behoorlijk opgelopen. Op dit moment noteert de goudprijs op jaarbasis gemeten zelfs enkele procenten lager.

Weet goud binnenkort iets van haar glans terug te krijgen?

Volgens Viking Analytics (Twitter) lijkt de huidige goudbeweging erg veel op de beweging die we vorig jaar zagen in de periode september tot en met december. Op de bovenstaande grafiek zijn de overeenkomsten tussen de huidige periode en die van 2017 in beeld gebracht. Mocht dit verband standhouden, dan zou dat betekenen dat de goudprijs binnenkort een stevige bodem moet gaan neerzetten.

Daarnaast lieten we onlangs al weten dat het goudseizoen officieel is aangebroken. De komende maanden zijn historisch gezien erg goede maanden voor de goudprijs. Begint het gele edelmetaal daarom binnenkort weer wat van haar glans terug te krijgen?

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!