De goudbeleggers onder ons hebben er een zware week opzitten. Als gevolg van de duurder wordende dollar moest de goudprijs immers de afgelopen dagen flink terrein inleveren. Ondanks deze correctieve beweging lijken er betere tijden op komst te zijn.

De analisten van Seasonax hebben de seizoensbewegingen bij de goudprijs onderzocht. Los van het normale seizoenspatroon hebben ze ook onderzocht hoe de goudprijs gemiddeld presteert tijdens het tweede presidentsjaar (VS). En de resultaten van dit onderzoek maken duidelijk dat de beste tijd voor goud nog moet aanbreken.

Binnenkort een nieuwe bodem bij de goudprijs?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Seasonax, zijn de resultaten van het onderzoek in beeld gebracht. Zowel op basis van het normale seizoenspatroon (over de afgelopen 20 jaar) als het gemiddelde koersverloop in het tweede presidentsjaar, weet de goudprijs normaliter in de maand juni een stevige bodem neer te zetten.

Indien de geschiedenis zich herhaalt, dan moeten de goudbeleggers dus nog even geduld hebben alvorens de goudprijs een nieuwe stevige bodem weet neer te zetten. Normaliter zijn vooral de maanden augustus en september erg winstgevend voor de goudprijs.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER