De laatste handelsdag van de maand november is aangebroken. En we mogen wel zeggen dat de maand november een zeer goede beursmaand is geweest. De meeste beurzen noteren op dit moment enkele procenten hoger dan de slotstand van oktober. Sommige beleggers spreken al over een vervroegde eindejaarsrally.

Tijdens de afgelopen handelsweken vielen er op Wall Street in totaal 11 nieuwe recordkoersen. En in dit geval gaat het om het aantal nieuwe recordkoersen dat bij de S&P 500 index gevestigd werden. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat de huidige recordregen bijzonder te noemen is voor de maand november. Voor het laatst dat er een dergelijk aantal nieuwe recordkoersen vielen in de maand november, was in het jaar 2014.

Dit zijn bijzondere tijden voor de beurzen

Daarnaast is op de staafgrafiek te zien dat de S&P 500 index sinds het jaar 1928 slechts 7 keer eerder in de maand november getrakteerd werd met minstens 10 nieuwe recordkoersen. Wat dat betreft mogen we dus wel zeggen dat het uiteindelijk een bijzondere beursmaand is geworden.

Ryan Detrick, van LPL Research, wijst beleggers er daarnaast op dat de laatste handelsweken van het jaar ook goed kunnen gaan verlopen. Het verleden laat immers zien dat de maand december vaak een goede beursmaand is voor Wall Street. Met name de laatste twee handelsweken van het jaar zien er vaak rooskleurig uit.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS