Tijdens de afgelopen week heeft een groot deel van de beursgenoteerde bedrijven haar winstcijfers over het tweede kwartaal gepubliceerd. Het moederbedrijf van Google, Alphabet, wist daarbij in positieve zin op te vallen. Hoe ziet het algemene winstplaatje er uit?

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van FactSet, is te zien dat 61% van de S&P 500 bedrijven (dat al met winstcijfers is verschenen) de omzetverwachtingen wist te verslaan. Dit ligt een procentje boven het vijfjarige gemiddelde van 60%. Op deze staafgrafiek is te zien dat tot nu toe met name de gezondheidssector in positieve zin weet te verrassen. Binnen die sector wist 84% van de bedrijven de omzetverwachtingen te verslaan.

De gezondheidssector weet vriend en vijand te verrassen

Vervolgens willen we natuurlijk ook weten hoe het staat met de winsten. Op de tweede staafgrafiek, wederom afkomstig van FactSet, is te zien dat 77% van de S&P 500 bedrijven (dat al met winstcijfers is verschenen) de winstverwachtingen wist te verslaan. Dit ligt 5% boven het vijfjarige gemiddelde van 72%.

Op het gebied van winsten weet de gezondheidssector ook hoge ogen te gooien. Tot nu toe heeft nog geen enkel gezondheidsbedrijf (binnen de S&P 500 index) een winst per aandeel gerapporteerd dat slechter was dan de verwachtingen. Ook de vastgoedsector weet het, op het gebied van winstcijfers, goed te doen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.