De Indiase miljardair Rakesh Jhunjhunwala is zeer optimistisch over de toekomstige economische groei van zijn land. De afgelopen jaren waren economisch lastig voor India. Maar nu kan het land zich volgens de superbelegger opmaken voor een enorme economische expansie.

India kende de afgelopen jaren een bankencrisis, te weinig investeringen en belangrijke hervormingen. Een van deze was de demonetisatie van alle 500 en 1.000 rupee biljetten. Met deze hervorming wilde de Indiase overheid de criminaliteit aanpakken. Maar tegelijkertijd had het negatieve effecten op de reguliere economie.

Volgens Rakesh staan de zaken er in India nu beter voor. Op de korte termijn zal de Indiase groei 8 tot 9 procent bedragen. Op de langere termijn gelooft hij zelfs dat het percentage in de tienen zal liggen.

Verschillende redenen waarom de Indiase economie booming is

Rakesh geeft verschillende redenen waarom de economische groei zoveel zal verbeteren. Ten eerste is de kredietcultuur verbeterd. Ten tweede ziet Rakesh veel kansen in handel voor India. Hij stelde tegenover CNBC:

Onze kredietcultuur verbeterd, waaronder de integriteit. En de handelsoorlog tussen China en Amerika creëert enorme kansen voor India. Ik zie daarom geen reden waarom de economische groei van India niet een enorme expansie zal ondergaan.

Daarnaast geeft de ‘Indiase Warren Buffett’ als argument dat de Indiase economie alleen maar groeit sinds de onafhankelijkheid van het land. Hij zei:

We hebben ons groeipercentage alsmaar weten te verhogen sinds de onafhankelijkheid. Ik denk dat India in 2020 tot 2030 op het hoogste groeiniveau ooit zal zitten.

IMF is sceptisch over Indiase cijfers

Rakesh mag dan wel enorm optimistisch zijn over de groei van zijn land. Internationale organisaties, zoals het Internationale Monetaire Fonds (IMF), zijn sceptisch over de Indiase cijfers. Ze weten niet hoe geloofwaardig de cijfers zijn. Zo vroeg Gita Gopinath, hoofdeconoom bij het IMF, zich af of de cijfers van de Indiase overheid een reëel beeld geven van de economie.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar