Tot enkele jaren geleden werd de energiesector nog door het overgrote deel van de beleggers gemeden. Dat was destijds ook prima te beargumenteren, want door de dalende olieprijs kreeg de energiesector ook harde klappen te verduren. Tevens zijn er genoeg bedrijven binnen deze sector op de fles gegaan. Vandaag de dag ziet de situatie er echter compleet anders uit. De energiesector is immers op dit moment de best presterende sector op Wall Street.

In twee jaar tijd is er bijzonder veel veranderd binnen de oliemarkt. Aan het begin van het jaar 2020 kreeg je op een gegeven moment nog geld toe bij afname van een vat ruwe olie. Dat had destijds te maken met de angst rondom de coronacrisis. Inmiddels beweegt de olieprijs al enkele weken structureel boven de grens van $ 100 per barrel en steeds meer analisten stellen hun koersdoelen naar boven toe bij. Met andere woorden hoeft de olieprijsstijging nog niet voorbij te zijn.

Energiesector is de best presterende sector op Wall Street

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de energiesector op dit moment de best presterende sector op Wall Street is. Vanaf de bodem van maart 2020 gerekend is de energiesector met ruim 344% in waarde gestegen. En geen enkele andere sector komt op dit moment in de buurt van de prestatie bij de energiesector. De op één na best presterende sector is de materialensector en deze sector blijft steken op een rendement van 219%.

Ondanks deze indrukwekkende koersprestatie is de kans aanwezig dat er nog meer potentieel in het (olie)vat zit. Zoals gezegd hebben diverse analisten hun koersdoelen voor de olieprijs naar boven toe bijgesteld en ook de geopolitieke spanningen in de wereld lijken voorlopig aan te houden. Ondanks deze imposante koersbeweging moet echter ook niet vergeten worden dat deze sector van ver komt. Zo zijn er tal van energiebedrijven op te noemen die nog steeds aanzienlijk onder hun hoogtepunt noteren. Wat dat betreft blijft een goede timing binnen deze sector nog steeds van cruciaal belang.