Aandelen die aan het kelderen zijn, de inflatie die maar blijft stijgen en het rendement op je spaarrekening dat niet veel voorstelt. Waar moeten mensen naartoe met hun kapitaal willen ze hun koopkracht behouden. Volgens de bekende investeerder Kevin O’Leary bieden dividenaandelen een goede oplossing voor de huidige situatie op de markten.

Moeilijke tijden voor beleggers en investeerders. De afgelopen jaren was rendement halen met aandelen niet zo een koud kunstje, maar die situatie is nu helemaal veranderd. De stijgende inflatie, de oorlog in Oekraïne, de problemen met de wereldwijde toeleveringsketen en de economische groeivertraging in China gooien flink wat roet in het eten.

Volgens Kevin O’Leary is de Federal Reserve ongewild de beurzen aan het pijnigen door de rentes fors te verhogen, maar ze hebben geen andere keuze willen ze de inflatie doen afkoelen. O’Leary raadt beleggers aan om te investeren in S&P 500-bedrijven die de prijzen voor hun goederen en diensten verhogen en hun marges veiligstellen hierdoor.

Zachte landing

De markten vrezen, na de verhoging met 50 basispunten, dat de Federal Reserve de volgende keer zal kiezen voor een ‘rate hike’ met 75 basispunten. Dat zou de druk op de markten zwaar verhogen, maar O’Leary denkt niet dat Fed-voorzitter Jerome Powell deze stap zal zetten.

I don’t think that’s going to happen. You’ve got lots of concerns in Europe, you’ve got the Russian invasion of Ukraine. You’ve got supply chain issues around wheat and commodities coming because Ukrainians are not going to put winter wheat in.

Hij gelooft in een ‘zachte landing’ van de Federal Reserve zonder té agressief te moeten ingrijpen. Dat is ook de reden waarom hij in aandelen blijft zitten. Vooral aandelen van energiebedrijven lijken volgens hem momenteel aantrekkelijk. Deze bedrijven generen veel winst en keren een hoog dividend uit van 7, 8 tot 9 procent.

Bronnen: Goh Chiew Tong – CNBC

Foto: Mike LawrenceCreditDebitProFlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>