De Chinese economie lijkt misschien wel stil te staan door COVID-19, maar China blijft China. Experts raden beleggers en investeerders aan om vooruit te kijken en plannen te maken voor als de epidemie onder controle is. De Chinese economie blijft één van de grootste ter wereld en zal na de huidige problemen zonder twijfel opnieuw sterk gaan presteren.

China blijft China, althans volgens experts. Daar hoef je natuurlijk geen expert voor te zijn, maar het gaat hen over de economie en de beleggingskansen. Op dit moment gaat het wat minder goed door de handelsoorlog en vooral door het virus. Maar dit zijn slechts tijdelijke problemen die de economie even uit het lood slaan. Experts raden beleggers aan om plannen te maken.

Whatever the initial logic was that might have propelled you to go to the China market six months ago still holds today — even though we are the middle of some very bad weather.

Specifiek plannen om te beleggen in China eens de epidemie onder controle is. Er wordt verwacht dat de Chinese economie tijdens het eerste kwartaal zal teleurstellen, maar dat de Chinese economie gemiddeld dit jaar een mooi groeicijfer gaat kunnen voorleggen.

Herstel

Frank Lavin, CEO van Export Now, verwacht nog enkele moeilijke weken om vervolgens te herstellen. Hij is er van overtuigd dat de Chinese autoriteiten de correcte maatregelen gaan nemen om de situatie onder controle te krijgen en de economie te stimuleren.

In tijden van crisis is het altijd slim om na te denken over een beleggingsstrategie voor als er terug herstel is. Een crisis blijft nooit eeuwig duren en maakt altijd plaats voor herstel. Men is daarom van mening dat er nu verschillende koopkansen zijn op de Chinese aandelenmarkten.

Bronnen: CNBC

Foto: CafeCredit – Flickr – CC BY 2.0

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER