Tijdens de afgelopen weken wist de Amerikaanse munt ten opzichte van de meeste andere valuta’s aan terrein te winnen. De krachtige Amerikaanse economie en de oplopende rentestanden bij de staatsobligaties wisten te leiden tot een sterkere dollar. Toch maakt een belangrijk onderzoek duidelijk dat de dollar mogelijk haar beste tijd gehad heeft.

De Amerikaanse munt is nog steeds dé wereldmunt. Dit heeft enerzijds te maken met het feit dat de Amerikaanse economie nog steeds de grootste economie ter wereld is en anderzijds met de dominante factor die de VS op het wereldtoneel speelt. Al decennialang wordt de dollar geaccepteerd als het ruilmiddel op de internationale markt en de kans is klein dat daar binnenkort verandering in gaat komen.

Goud- en zilvermarkt kunnen profiteren van een zwakkere dollar

Dit betekent overigens niet dat de dollar de komende tijd terrein zal gaan winnen. Een belangrijk onderzoek van Arbor Research & Trading LLC maakt immers duidelijk dat de dollar een zwakkere koersperiode tegemoet gaat. Op de bovenstaande grafiek is het gemiddelde koersplaatje voor de dollar uitgestippeld nadat de wereld geconfronteerd is met een recessie. De blauwe lijn vertegenwoordigt de huidige koersbeweging en die van de afgelopen maanden. Op de grafiek is duidelijk te zien dat het verband met de gemiddelde koersbeweging levensgroot is. En mocht die correlatie ook in de nabije toekomst intact blijven, dan moeten beleggers rekening houden met een zwakkere dollar.

Voor de goud- en zilverbeleggers onder ons kan dit overigens erg goed nieuws betekenen. Zo weten de goud- en zilvermijnaandelen immers vaak juist te profiteren van een zwakkere dollar. Een trenddraai binnen de goud- en zilvermarkt kan dus, indien de geschiedenis zich weet te herhalen, nabij zijn.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>