De Amerikaanse congresverkiezingen naderen en Trump doet er alles aan om zoveel mogelijk stemmen naar zich toe te halen. Niet vreemd, want het zijn de verkiezingen voor het Amerikaans Congres. In totaal worden alle 435 leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gekozen en 1/3 van de Amerikaanse Senaat. En Trump wil graag de meerderheid houden in zowel het Huis van Afgevaardigden als de Amerikaanse Senaat.

Trump is al op volle snelheid geraakt wat betreft het overhalen van mensen om voor de Republikeinen te stemmen. De president van de VS gaat het land in en roept voornamelijk over de geweldig presterende Amerikaanse economie. En volgens Trump zijn de economische successen volledig aan zijn beleid te danken. En daarom moeten de Amerikanen zijn beleid niet tegenwerken. En dit doen ze wel als ze op 6 november voor de Democraten stemmen.

Beurskoersen binnenkort weer in de lift?

Volgens de mannen van LPL Research, hoeven we ons weinig zorgen te maken over de aanstaande Amerikaanse verkiezingen. Zij hebben de afgelopen 18 midterms onderzocht en de resultaten zijn te bestempelen als behoorlijk ‘Bullish’.

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, zijn de onderzoeksresultaten in beeld gebracht. Uit onderzoek is gebleken dat de S&P 500 index in alle 18 de gevallen een jaar later na de midterms hoger stond. De gemiddelde stijging bedraagt 14,5%.

Wat dat betreft lijken beleggers zich dus weinig zorgen te hoeven maken over de huidige correctie. Of is het deze keer anders?