Wall Street is in een volatiele periode aangekomen. Tenminste, dat voorspelt de gemiddelde beursbeweging in een pre-verkiezingsjaar. Normaal gesproken wordt Wall Street in de periode medio september tot begin december geconfronteerd met een beurscorrectie. En dat zou dit jaar ook goed zo kunnen zijn.

De kans is aanwezig dat het ‘goede nieuws’ voor een groot deel al in de koersen verwerkt zit. Zo lieten zowel de Europese als de Amerikaanse centrale bank zich de afgelopen weken van haar goede kant zien. De ECB besloot de depositorente verder te verlagen en kondigde tevens een nieuw stimuleringspakket aan, terwijl de Fed een tweede renteverlaging doorvoerde.

Deze grafiek voorspelt een beurscorrectie tijdens de komende tijd

Volgens de economen van LPL Research is Wall Street statistisch gezien in een volatiele periode terecht gekomen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, te zien dat de S&P 500 index normaliter tijdens een pre-verkiezingsjaar in de periode medio september tot begin december geconfronteerd wordt met een beurscorrectie. En uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar voorlopig komt de beursbeweging van dit jaar grotendeels overeen met de gemiddelde beursbeweging van een pre-verkiezingsjaar.

Overigens laat deze grafiek ook zien dat beleggers niet direct in paniek hoeven te raken indien de financiële markten geconfronteerd worden met een beurscorrectie. Tijdens een pre-verkiezingsjaar weet Wall Street gemiddeld gezien sterk te profiteren tijdens de laatste maand van het jaar. De kans op een eindejaarsrally zou dus dit jaar extra groot moeten zijn.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar