De goudmijnaandelen zijn bezig aan een uitstekend beursjaar. De meeste goudmijnaandelen wisten rond oktober vorig jaar een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment zijn de meesten met tientallen procenten in waarde gestegen. Een belangrijke grafiek laat zien dat er mogelijk nog meer goed nieuws onderweg is.

Goud en zilver kennen tot nu toe een fantastisch jaar. Als gevolg van de toegenomen onzekerheid in de wereld vluchten steeds meer beleggers richting de veilige havens. En beide edelmetalen zijn uitermate geschikt als ‘veilige havens’.

Goudmijnaandelen kunnen opnieuw de show gaan stelen

Volgens technisch analist Chris Kimble is het binnen de goudmarkt van belang om de verhouding tussen de ‘grote’ en de ‘kleine’ goudmijnaandelen in de gaten te houden. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, zijn de junior goudmijnaandelen afgezet tegenover de senior goudmijnaandelen. En op deze grafiek is te zien dat deze ratio onlangs een dubbele bodem wist neer te zetten.

En die dubbele bodem kan goed nieuws betekenen voor de gehele goudmarkt. Op het moment dat de junior goudmijnaandelen namelijk betere zaken weten te doen dan de senior goudmijnaandelen, weet de goudmarkt in zijn geheel meestal erg goede zaken te doen. Dit zagen we bijvoorbeeld ook tijdens de eerste maanden van 2016. En volgens deze grafiek kan een dergelijk scenario zich de komende maanden opnieuw gaan voltrekken.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!