Over het algemeen is er een sterk verband te trekken tussen enerzijds de aandelenmarkten en anderzijds de koperprijs. Volgens diverse analisten vertegenwoordigt de koperprijs de gezondheid van de economie. China is al jaren de grootste importeur van koper. De koperprijs waarschuwt op dit moment voor een nieuwe beursdaling.

Sinds maart zitten de aandelenmarkten al in de lift. De Nasdaq 100 index wist zelfs al meermaals naar een nieuwe recordhoogte te stijgen. Ook de S&P 500 index is op dit moment slechts enkele procenten verwijderd van een nieuwe recordkoers. Beleggers lijken dus niet bepaald angstig te zijn.

Deze divergentie ziet er gevaarlijk uit

Onderhuids begint het beursplaatje er echter steeds zorgwekkender uit te zien. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Alessio Urban, is te zien de koperprijs tijdens de afgelopen handelsweken geconfronteerd werd met een koersdaling. Opvallend genoeg wist de S&P 500 index in diezelfde periode alleen maar verder in waarde te stijgen.

Een soortgelijk scenario was ook zichtbaar aan het begin van dit jaar. Destijds wist de koperprijs ook al vroegtijdig van richting te veranderen. Aanvankelijk wist de S&P 500 index nog naar hogere regionen te stijgen, maar de uiteindelijke beursval werd er niet minder op. Moeten we nu vrezen voor een nieuwe beursdaling?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)