Afgelopen vrijdag verschenen er beter dan verwachte banencijfers vanuit de VS. Tijdens de maand juli werden er 1,8 miljoen nieuwe banen aan de economie toegevoegd. Ondanks dat zit nog steeds 10% van de Amerikaanse beroepsbevolking zonder werk thuis. En een volledig herstel van de arbeidsmarkt gaat waarschijnlijk wel een tijdje duren.

Het coronavirus is in de VS nog steeds niet onder controle. In tegenstelling tot de meeste andere landen wordt de VS een stuk harder geraakt. De genomen maatregelen hebben tijdens de afgelopen maanden niet het gewenste resultaat opgeleverd. Als reactie daarop heeft president Trump zijn bevolking opgeroepen om mondkapjes te gaan dragen.

Deze crisis is dieper dan ooit

Volgens de economen van LPL Research is de kans klein dat de Amerikaanse arbeidsmarkt binnen afzienbare tijd zal terugkeren op het niveau dat we zagen van vóór de coronacrisis. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, is te zien dat tijdens een recessie het gemiddeld 30 maanden duurt alvorens de arbeidsmarkt weet terug te keren naar het niveau van vóór de recessie.

Daarnaast moeten beleggers niet vergeten dat er in het verleden nog nooit zoveel banen in zo’n korte tijd verloren zijn gegaan. Vanuit dat oogpunt bekeken kan dit herstel dus nog langer gaan duren. Beleggers moeten zich dat goed realiseren.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>