Er ligt een volatiel kwartaal achter de rug. Tijdens de afgelopen drie maanden werden de beurzen meermaals geconfronteerd met grote schokbewegingen. Met name tijdens de maanden januari en februari was er sprake van een aanzienlijke beurscorrectie. Tijdens de afgelopen weken is er echter een indrukwekkende herstelbeweging van start gegaan en de kans is groot dat deze herstelbeweging in april een vervolg zal krijgen.

Het eerste kwartaal van 2022 was een historisch kwartaal. Tijdens de afgelopen drie maanden kwam er namelijk voor sommige beurzen officieel een einde aan de Bull Market. Daar is sprake van op het moment dat een index vanaf het hoogtepunt gemeten met minstens 20% in waarde weet te dalen. Toch wisten de meeste beurzen juist op dat moment een nieuwe bodem neer te zetten.

De stieren zijn zeker nog niet verslagen

Ondanks dat er bij sommige beurzen een officieel einde is gekomen aan de Bull Market, hoeft dit niet te betekenen dat de stijgende trend definitief voorbij is. Zeker op de korte termijn zouden de stieren een vervolg kunnen geven aan de herstelbeweging. Historisch gezien voorspelt de maand april immers veel goeds voor de beurzen.

Uit onderzoek van LPL Research blijkt dat de maand april over de afgelopen 16 jaar gemeten gemiddeld gezien de beste beursmaand van het jaar was. Op de bovenstaande tabel is te zien dat de S&P 500 index tijdens de maand april over de afgelopen 16 jaar in 15 keer van de gevallen in het groen wist te sluiten. De gemiddelde beursstijging tijdens de maand april over de afgelopen 16 jaar gemeten bedraagt zelfs 3,1%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren zeker nog niet verslagen zijn.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis