Tijdens de afgelopen handelsmaand wisten de beurzen uitstekende zaken te doen. De meeste indices wisten zelfs met meer dan 10% in waarde te stijgen. In april was er sprake van een soortgelijke situatie, toen wist de S&P 500 index ruim 12% in waarde te stijgen. En deze sterke handelsmaand kan ook goed nieuws voor de nabije toekomst betekenen.

Een uitstekende beursmaand ligt achter de rug. De S&P 500 index wist uiteindelijk in november met 10,8% in waarde te stijgen. En vooralsnog ziet ook de maand december er hoopgevend uit. Het heeft er dus alle schijn van dat in november al vroegtijdig het startsein voor de eindejaarsrally is gegeven.

Beleggers mogen hopen op verder stijgende beurskoersen

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, heeft onlangs een interessant onderzoek uitgevoerd. Tijdens dit onderzoek is er aandacht geschonken aan alle beursmaanden sinds het jaar 1950 waarbij de S&P 500 index op maandbasis gemeten met meer dan 10% in waarde wist te stijgen. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, zijn de onderzoeksresultaten in beeld gebracht. Gemiddeld gezien noteren de beurzen in 82% van de gevallen een jaar later hoger. De gemiddelde stijging daarbij bedraagt ruim 13%.

Ook de resultaten een halfjaar later zien er hoopgevend uit. In het verleden noteerde de S&P 500 index immers in ruim 83% van de gevallen zes maanden later hoger. De gemiddelde stijging tijdens die periode bedraagt 11,5%. Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de kans op verder stijgende beurskoersen (historisch gezien) groot is.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.