Charlie Scharf, CEO van Wells Fargo, zei dinsdag in een interview dat de uitrol van de Pfizer-vaccins ervoor zal zorgen dat de Amerikaanse op vrij korte termijn zal herstellen. De FDA gaat naar alle waarschijnlijkheid deze maand goedkeuring geven om de vaccins in omloop te brengen. Daarna kan er snel gevaccineerd worden. Scarf benadrukte dat de Amerikaanse economie het veel beter doet dan ze enkele maanden geleden hadden voorspeld.

De Amerikaanse economie heeft het bijzonder zwaar door de stijging van het aantal coronabesmettingen. Maar volgens Charlie Scharf, CEO van Wells Fargo, doet de economie het nog behoorlijk goed gezien de omstandigheden. Deze robuustheid hadden ze niet verwacht en dat stemt Scharf positief over het herstel eens de vaccins gebruikt kunnen worden.

Snel herstel

Als hoofd van de vierde grootste Amerikaanse bank, weet Scharf maar al te goed hoe consumenten sparen en spenderen. Hij benadrukte ook dat de stimulus van de Amerikaanse overheid tijdens de eerste lockdown een zeer grote en positieve impact heeft gehad op de Amerikaanse economie. Nu de vaccins vermoedelijk deze maand kunnen worden toegediend, heeft hij nog meer vertrouwen gekregen in een snel en sterk herstel.

The world that we’re experiencing today is certainly far, far better economically than we thought it could’ve been sitting here three months or six months ago. It’s certainly quite possible that you’ll see a very quick recovery as the vaccines get rolled out, given all the pent-up demand that exists.

Daarenboven stijgt de kans dat een tweede stimuluspakket wordt goedgekeurd in de Verenigde Staten van Amerika. Indien deze ‘relief bill’ effectief wordt geactiveerd, en de economie een nieuwe kapitaalinjectie krijgt, zal het herstel van de Amerikaanse economie nog meer ondersteund worden, aldus Scharf. Hij verwacht sterke cijfers de komende kwartalen.

Bronnen: CNBC

Foto: Pikist

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>