De PS4 van Sony is al jaren een immens succes. Wie zit te wachten op de PS5, zal nog even geduld moeten hebben. Eerst lanceert Sony de PlayStation Classic, een replica van de videoconsole waar het in 1994 allemaal mee begon. De PlayStation Classic zal te koop zijn vanaf december.

Op 3 december lanceert elektronicareus Sony zijn eigen retro console, in navolging van het succes dat Nintendo enkele jaren geleden boekte. De Classic ziet er hetzelfde uit als de originele PlayStation van 1994, maar dan bijna de helft kleiner.

De originele PlayStation was een gigantische hit voor Sony. Het was de eerste home video console die meer dan 100 miljoen stuks verkocht. Je hebt echter vandaag geen disks meer nodig om spelletjes te spelen. De console wordt voorzien van 20 retro games waaronder de populaire ‘Final Fantasy VII’ en ‘Tekken 3’.

Kostprijs bedraagt 99,99 euro.

Nintendo en Atari

Sony hoopt hiermee het succes van Nintendo te evenaren. In 2016 lanceerde Nintendo ook al een retro console met een kleinere replica van de Nintendo Entertainment System uit 1985. Deze werd verkocht voor 60 dollar en was in no-time uitverkocht. In april 2017 was de voorraad al uitverkocht. Nintendo kondigde in mei van dit jaar aan om de verkoopt herop te starten.

Een andere voormalige grootmacht in de sector van video games, Atari, plant ook de verkoop van een retro console. Deze staat gepland voor volgend jaar. Eerder dit jaar explodeerde de koers van Atari nog nadat het bedrijf een investering bekend maakte in een blockchainplatform en de introductie van een eigen cryptomunt, de Atari Token. Atari steeg van €0,32 tot boven €0,80 maar staat nu terug rond €0,40.

Bron: CNBC

Foto Credit: PlayStation