Blockchain verovert de voetbalwereld. Enkele weken nadat de Franse topclub PSG een eigen crypto token aankondigde, volgt ook de Italiaanse voetbalgrootmacht Juventus. De ‘Juventus Official Fan Token’ zal naar verwachting begin volgend jaar gelanceerd worden en moet de supporters van de topclub nog meer interactie en engagement aanbieden.

De club van voetbalster Cristiano Ronaldo kondigde een samenwerking aan met Socios.com, een blockchainplatform voor de sportwereld. De Fan Token zal gelanceerd worden via een ‘Fan Token Offering’ in het eerste kwartaal van 2019.

De Fan Tokens van Paris Saint Germain en Juventus zullen gekocht worden in ruil voor de cryptomunt van Socios $CHZ. Met de Fan Tokens kunnen de supporters van Juventus mee stemmen over bepaalde zaken in de club via een app.

Juventus is een van de grootste en meest populaire clubs ter wereld. Vooral met het aantrekken van Cristiano Ronaldo heeft het een bijzonder sterke aanwezigheid op sociale media. Sinds de geruchten begonnen over een transfer van Ronaldo naar Juventus, steeg het aandeel van €0,70 tot bijna €1,70. Hierdoor is de Italiaanse topclub bijna €1,5 miljard waard.

Giorgio Ricci, co-chief revenue officer van Juventus is alvast opgetogen over het nieuwe initiatief:

“At the club we are always very careful and pro-active towards innovation and new technologies. Together with Socios.com, we believe we can offer new opportunities to our worldwide fan base to engage in cutting-edge way with their favorite club.”

Na PSG en Juventus hoopt Socios nog meer voetbalclubs aan hun systeem te binden. Ze willen ’s werelds grootste football community uitbouwen op basis van blockchain en cryptomunten.

Bron: CoinDesk