Het Duitse Audi is van plan om een belangrijke rol te spelen op de markt van elektrische auto’s. Naast de e-Tron SUV die binnenkort in productie gaat, kijkt het automerk ook verder in de toekomst. Zo introduceerde het de Audi PB 18 e-tron op de Pebble Beach Automotive Week in Monterey, California. De nieuwe elektrische super-auto ziet er fantastisch uit en gaat super snel.

De lancering van de e-Tron SUV door Audi wordt aanzien als een belangrijke stap voor de markt van elektrische voertuigen. Deze SUV moet een stevige uitdager worden voor de luxeauto’s van Tesla, het Model S en het Model X.

Elektrische Audi van de toekomst

Met de Audi PB 18 e-tron introduceert Audi ‘een nieuwe familie van visionaire auto’s die als voorbeeld moeten dienen voor elektrische auto’s in het volgende decennium’, aldus het persbericht van het Duitse automerk. Je zal de super-auto dan ook niet direct in de showrooms zien staan, het blijft een conceptwagen.

Maar als voorbeeld kan het tellen en belooft veel goeds voor de toekomst.

De Audi PB 18 e-tron trekt op van 0 tot 100 kilometer per uur in iets meer dan 2 seconden. Hiermee is de wagen een van de snelste auto’s ter wereld.

Op een volledige batterij kan de wagen zo’n 500 kilometer afleggen. In theorie kan de batterij in 15 minuten volledig opgeladen worden via een 800-volt verbinding.

Ook opmerkelijk is het dubbel gebruik van de zogenaamde cockpit. Volgens Audi is het een “monocoque shell that can be slid laterally”. Dit betekent dat het zitje van de chauffeur in het midden van de wagen staat voor een optimaal zicht en controle. Echter, het zitje kan aan de kant geschoven worden voor een extra stoel zodat er plaats is voor een passagier, zoals je kan zien op bovenstaande video.

Bron: CNBC

Foto Credit: Audi