Tom Lee van Fundstrat was een van de weinige Wall Street analisten die de prijsbeweging van Bitcoin correct kon inschatten, naar boven én naar beneden. De laatste maanden blijft zijn voorspelling van Bitcoin $25.000 tegen eind dit jaar achter op de realiteit. Toch ziet Lee signalen dat Bitcoin het jaar ‘explosief hoger’ kan eindigen.

In Trading Nation op CNBC verklaarde Tom Lee dat het nog steeds mogelijk is dat de prijs van Bitcoin eind dit jaar $25.000 zal aantikken. Daarvoor met Bitcoin nog x4 gaan ten opzichte van het huidige niveau. Lee baseert zich hiervoor op de correlatie tussen Bitcoin en aandelen uit groeilanden.

Bitcoin en aandelen uit groeilanden lopen redelijk parallel met elkaar. Beide kende in 2017 een echt boerenjaar. En beide activa kennen sinds begin 2018 een sterke correctie.

Grafiek: CNBC “Trading Nation”

Aangezien grote investeerders geen aandelen uit groeilanden meer kopen, is er ook een daling voor Bitcoin. Bitcoin en cryptomunten worden voor een groot deel in de Aziatische regio verhandeld. Grote beleggers die groeilanden momenteel mijden, mijden ook risico … en dus ook Bitcoin.

De bodem voor aandelen uit groeilanden zou ook een trendommekeer voor Bitcoin kunnen inluiden, aldus Lee:

“Until emerging markets begin to turn, I think in some ways that correlation is going to hold and tell us that sort of the risk on mentality is those buyers aren’t buying bitcoin.”

De belangrijkste redenen voor een hernieuwde interesse voor aandelen uit groeilanden, is volgens Tom Lee een zwakkere Amerikaanse dollar en een trager ritme van de Federal Reserve om de kortetermijnrente op te trekken. Dan kan ook de interesse in Bitcoin opnieuw toenemen.

This correlation may provide clues into bitcoin’s next move from CNBC.

Foto Credit: iStock

Eenvoudig gebruik maken van de krachtigste CRYPTO-beleggingstools

CopyCoin helpt beleggers eenvoudiger te beleggen in crypto currencies. De tools helpen u zowel passief als actief te handelen. Ook als u een beginnend crypto currency belegger bent, kunt u met CopyCoin uit de voeten.

Ontdek CopyCoin (Het is GRATIS)